Vara

Mijloc de iulie…. M-am trezit hotarata sa fac o plimbare prin vechiul Bucuresti. Zis si facut. Sculat din pat, facut cafea, baut cafea, facut dus, imbracat, plecat.

………………………………………………………

Soarele era suficient de puternic cat sa simti ca ti-e cald si suficient de domol cat sa nu-ti termini sufletul mergand pe jos. Cladiri vechi, magazine noi, terase si restaurante…. Doi oameni, pletosi si imbracati mult prea gros pentru vremea de afara, dorm nestingheriti pe bancile unei terase. Doi copilandrii-si descopera emotiile iubirii pe langa ei. Se alearga, se prind, se ciondanesc, se giugiulesc. Dintr-o data, un barman iese din restaurant si ia o tava cu o sticla de alcool si un pahar si le arunca la gunoi. Cum se intoarce cu spatele si pleaca, o batranica arsa de soare, cu batic pe cap si multe sacose in maini, se repede spre cosul de gunoi si ia sticla si paharul, le curata tacticos cu fusta si le pune-n sacose. Multumita, pleaca mai departe. Cativa pasi mai incolo, o familie draguta. El, ea si un carut luminat de chipul vesel al copilului lor. Fac poze si trasnmit gangureli puiului de om. 

……………………………………..

Mai merg putin si aud clopote….. In fata mea, o biserica frumoasa si puzderie de lume. Inca e slujba. Gandu-mi zboara spre tata. Zambesc, ascult, privesc cerul si simt ca parca ma ia de mana si mergem mai departe.

…………………………………………

Un caine sta tolanit sub o masa, cu limba scoasa de-un cot afara. Nu mai suporta caldura dar nici nu pleaca din locurile aglomerate ca sa-si caute o baltoaca. 

…………………………………………..

Caldura mare, mon cher!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: